Biovar Qásek 13° polotmavé


Obsah alkoholu : 5,5% obj.

Stupňovitost/EPM : 13° plato

Chmel : Žatecký poloraný červeňák, Sládek

Slad : mnichovský, karamelový, barevný, plzeňský

Autor receptu a sládek : Jiří Štverka

Piva vyráběná v minipivovaru Biovar se vyrábí převážně dekokční, jedno nebo dvourmutovou metodou, která je pro výrobu českých ležáků nejtradičnější. Na různé druhy piv se kombinují dva až čtyři druhy sladu, podle typu vařeného piva, český chmel a pivovarské kvasnice. Voda je upravována pomocí několika typů filtrů (uhlíkové, micronové) tak, aby co nejlépe vyhovovala výrobě piva. Prokvašováno je spodně (kvasnice prokvašují pivo ze dna) v kvasných kádích ve spilce při teplotě 9°C -11°C po dobu zhruba deseti až dvanácti dnů. Pak je stočeno, a leží v ležáckém sklepě (podle typu) 30 – 60 dnů při 3°C.

Pivo Qásek je pivo kvasnicové, přírodní, nefiltrované. Chemicky ani tepelně se dále neupravuje. Jeho chuť je plná, sladová, s dlouhým hořkým ocasem.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [50%]
2  [25%]
3  [25%]
4  [0%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 1.75

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK