Břevnovský Benedict tmavý ležák 11°


Tmavě mahagonové až černé pivo s výrazným karamelovým charakterem, střední plností a sladkostí se znatelnou hořkostí jak chmelovou, tak pocházející z barevného sladu.

Stupňovitost/EPM : 11,7° plato

Obsah alkoholu : 4,5% obj.

Hořkost : 35 IBU/EBU

Slad : mnichovský, karamelový, barevný, plzeňský

Chmel : Žatecký poloraný červeňák, chmelový extrakt

Kvasinky : spodního kvašení

Sládek : Martin Vávra

Autor receptu : Pivo Praha

Nově zbudovaný Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha by chtěl navázat na tradici nejstaršího známého pivovaru v Čechách a obnovit tak výrobu břevnovského piva (klášter byl založen druhým pražským biskupem sv. Vojtěchem a knížetem Boleslavem II. v roce 993 a lze předpokládat, že brzy po vzniku kláštera vznikl, jako součást jeho hospodářského zázemí, i pivovar). Zcela nový pivovar je provozován stejnojmennou společností, kterou založili 4 sládci (Jan Šuráň, Václav Potěšil, Petr Janík, Michal Černý) s dlouholetou zkušeností s výstavbou a provozováním malých pivovarů. Pivovar je umístěn v barokním objektu bývalých stájí. Zařízení je převážně české výroby a je možné prohlédnout v rámci exkurze nebo nákupu piva. Roční výstav by měl být 3.000 hl. Základní sortiment: 12° světlá, 12° pšeničná, 12° tmavá a 15° polotmavá, dále speciály s využitím různých chmelů a sladů. Piva budou zrát jak v dubových sudech, tak v KEG sudech.

Pivovar je spřízněn s restauračním pivovarem Pivovarský dům a pivotékou Pivovarský klub.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [75%]
2  [25%]
3  [0%]
4  [0%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 1.25

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK