Broumy Matuška Winterbock 16°


Pro vaření tohoto piva byla použita metoda tzv. kroužkování (do zrajícího piva se přidá malé množství dalšího mladého, intenzivně kvasícího piva s vysokým obsahem kvasinek, tzv. kroužků). Tato metoda se dříve používala k vylepšení piva, které se dodávalo v zimním období do špatně přístupných horských oblastí. Pivo získalo na trvanlivosti a živosti. Je to v podstatě metoda „dozrávání v sudu“.

Druh : German Heller Bock

Obsah alkoholu : 6,5% obj.

Barva : světlá, zlatá

Vůně : sladová s chmelovým pozadím

Chuť : intenzivní sladová s vyváženou hořkostí

Hořkost : vyšší, cca 50 IBU

Chmel : Magnum (německý) + Novošlechtěnec a žatecký (české)

Slad : plzeňský

Kvašení : spodní

Pivo Matuška vyrábíme řemeslnou cestou bez filtrace a pasterizace. Pivo si díky tomu uchovává vlastnosti čerstvého piva točeného přímo z pivního sklepa. Na vaření piva nepoužíváme cukr, sirupy ani chmelový extrakt. V našem pivu zůstávají ve větší či menší míře pivovarské kvasinky, které obsahují vitamíny řady B a další zdraví prospěšné látky. Pivo vyrábíme pouze z pitné vody, sladu, chmelu a pivovarských kvasinek. Pivo vaříme dekokčním rmutovacím způsobem, který dává plnější chlebnatá piva. Tento způsob vaření je náročný na čas a tepelnou energii.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [53%]
2  [41%]
3  [0%]
4  [0%]
5  [6%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 1.65

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK