Urthel Saisonniere


Jedním z nejvíce kreativních pivovarníků v Belgii v současnosti je žena, Hildegard van Ostaden. Žije v Ruiselede, malé vesnice v západních Flandrech, kde v roce 2000 založila společně se svým manželem Basem pivovar Urthel. Tento minipivovar svůj pivovárek vlastně ani nemá. Stále si vaří svá piva jako tzv. „contract brewing“, tedy ve volných kapacitách jiných pivovarů. Od podzimu roku 2006 byly všechny jejich druhy piv uvařeny dle pravého vlámského stylu vaření, na Koningshoeven v Tilburgu v Holandsku. Hildegarda se stará o vaření piva, Bas potom o propagaci a návrhy „uměleckých“ etiket pro jejich piva. Společně se stali dvěma z nejznámějších belgických pivovarníků v mezinárodním světě piva.

Urthel Saisonniere je vařen od listopadu 2009, a je to svrchně kvašený světlý special Ale, který je nefiltrovaný a samozřejmě vařený z toho nejlepšího sladu a chmele. Pivo samotné má širokou paletu aromat s kořeněnou chutí a plnějším tělem. To dělá z Urthel Saisonniere perfektního hasiče žízně s 6 procenty alkoholu.

Dne 28. června 2010 získal Urthel Saisonniere prestižní World Beer Award 2010 za nejlepší evropské Seasonal Pale Ale. To je něco, na co můžou být manželé Ostaden velmi pyšní. A oni samozřejmě jsou…

V současnosti produkuje tento pivovar tři druhy piva. Kromě Saisonniere ještě Samaranth, který budete moci v Netopýrovi také ochutnat a Hop-It, avšak Hildegarda nadále pokračuje v hledání nových, originálních a chutných receptur, aby mohla vytvořit nová a delikatesní Ultherská piva, takže do budoucna můžeme očekávat vícero z těchto překrásných a chutných pivních kreací.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [86%]
2  [14%]
3  [0%]
4  [0%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 1.14

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK