Třebonice Dýměj 12° Rauch Weizen


12° DÝMĚJ - pšeničné nakuřované pivo – voda, ječné a pšeničné slady, chmel, pivovarské kvasnice. Středně nakouřená pšenka by měla doplnit nabídku světlé a tmavé pšenice. tak mne napadá, že v tomto případě by bylo záhodno pojmenovat třetí pšeničné pivo po nejmladší dceři, ale přoč by měla smrdět kouřem....

Velmi zajímavá je technologie pivovárku, který se příznačně nazývá rukodělným. V rámci oficiálních pivovárků vařících pivo pro komerční prodej jde o opravdovou raritu a svéráz hlavně díky otevřenému varnému kotli, ve kterém probíhá míchání várky ručně velkou dřevěnou vařečkou. Záležitost, která byla k vidění zatím snad jen v začátcích dětenického pivovaru. David Staněk (sládek), jakožto prý bývalý veslař naznal, že mu tento fyzický zápřah nečiní problém, ale jestli se provoz pivovárku naplno rozjede a odbyt piva stoupne, tak bude časem vaření piva tímto rukodělným způsobem po malých várkách každodenní řeholí a celodenním nasazením.

Ostatně i nad dalšími částmi podomácku sestavené technologie laici žasnou a ostřílení pivovarští profesionálové se diví.

Vedle nerezového kotle ohřívaného propan butanem přes sporák je umístěn normální hrnec jakožto rmutovací kotlík, plastový barel sloužící jako scezovací káď, chladič mladiny opravdu originální věžovité konstrukce, spilka sestávající z plastových potravinářských barelů a konečně " ležácký sklep" čili chladírna s kegy. Celé zařízení, zatím plně přiznávající domovarnickou minulost se bude asi postupně měnit a různě vylepšovat s ohledem na to, jak se bude s prodejem pivem finančně dařit.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [33%]
2  [33%]
3  [33%]
4  [0%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 2

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK