Olomouc Moritz 12°


Výroba piva Moritz probíhá klasickou technologií českých piv. Pošrotovaný slad smíchaný s vodou je postupně zahříván, přičemž se provede dvojí rmutování. Tím dojde k přeměně škrobů na zkvasitelné cukry a uvolnění mnoha dalších, chuťově i výživově významných látek do roztoku. Následuje scezování, při kterém se oddělí zbytky sladu (tzv.mláto) od sladiny. Sladina je následně svařena s chmelem, přidávaným ve třech krocích. Hanácký slad a chmel (žatecký poloraný červeňák) dávají základ typické, výrazné chuti a vůni našeho piva.

Hlavní kvašení

Po chmelovaru vzniklá mladina je zchlazena na 8°C , načerpána do otevřené spilky a zakvašena pivovarskými kvasnicemi. Zde se při intenzivním kvašení převede většina cukrů na alkohol a oxid uhličitý, přičemž kvasnice se v závěru usadí na dně spilky.

Dokvášení, zrání

Probíhá v ležáckých tancích při teplotě 3°C po dobu čtyř až šesti týdnů. Samovolně se sytí oxidem uhličitým, spojují se jednotlivé chutě a zaokrouhlují do výsledného vjemu zralého piva. Pivo dostává říz a samovolně se vyčeří.

Piva z pivovaru Moritz jsou nepasterované a nefiltrované, jsou živá. Díky tomu se vyznačují svou typickou plností v chuti a vůni a obsahem mnoha nutričně cenných látek, které jsou u tepelně ošetřovaných a filtrovaných piv z části odstraněny.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [25%]
2  [0%]
3  [38%]
4  [13%]
5  [25%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 3.13

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK