Olomouc Svatováclavský Hefe-weizen 13°


Hefe-Weizen (kvasnicové, pšeničné)- charakterizuje jemnější originální chuť pšeničného piva světlejší barvy.

Svatováclavský minipivovar byl poprvé otevřen v centru města v červnu 2006 na adrese Riegrova 22, Olomouc. V prosinci 2008 byl provoz pivovaru na této adrese ukončen a 11. května 2010 byl otevřen minipivovar se stylovou pivnicí v historickém centru města u Katedrály sv. Václava v blízkosti arcibiskupského paláce na ulici Mariánská 4, Olomouc.

Pivo ve zdejším pivovaru je vyráběno z nejkvalitnějších sladů, vyrobených z ječmenů z žírné Hané. Pivovar vyrábí pivo výhradně klasickou cestou. Při výrobě není použito žádných chemických a enzymatických preparátů. Pivo je distribuováno jako kvasnicové. Není filtrováno a je podáváno v přirozeném stavu bez pasterizace a bez stabilizace přímo z ležáckých tanků.

Technologie pivovaru

Dvounádobová měděná varna se nachází přímo v restauraci, zbývající část technologie ve sklepích domu.

VARNA – pivo vaříme klasickou dvourmutovou technologií výhradně z českých surovin (moravský slad, žatecký chmel, kulturní kvasnice a voda)

SPILKA – po uvaření piva ve varně se tzv. mladina zchladí na zákvasnou teplotu, což je 8°C a zakvasí kvasnicemi. Poté probíhá hlavní kvašení v kvasných kádích (spilkách) po dobu 7 – 12 dnů. Prokvašené pivo se následně stáčí do ležáckých tanků.

LEŽÁCKÝ SKLEP – pivo zde dozrává v ležáckých tancích 5 – 6 týdnů při teplotě 2°C pod tlakem 0,5-1 bar.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [30%]
2  [10%]
3  [10%]
4  [40%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [10%]

Průměrná známka piva je 3.1

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK