Jihlava Radniční Speciál 12° pšeničné


Svrchně kvašené, nefiltrované a nepasterizované pivo světlé až slámové barvy. Pivo s bohatou pěnou, krásně ovocné, jemně perlivé a osvěžující, které získalo 4. místo v kategorii netradiční pivo v degustační soutěži PIVO ČESKÉ REPUBLIKY 2011 (Slavnosti piva České Budějovice)

Pšeničná piva mají v našich krajích dlouhou historii, pšeničná piva byla v Čechách v 15. - 17. století dokonce převažující.

Obsah alkoholu: 4,8%

Složení: pšeničný slad, ječný slad, žatecký chmel, voda, pivovarské kvasnice

Sládek: Jaroslav Dorážka

Obecně můžeme říct, že pivo v Radniční se vaří klasickou technologií dvourmutovým způsobem. Kvašení probíhá v kvasných kádích, tzv. spilkách. To je třeba jeden z hlavních rozdílů mezi tradiční výrobou piva a moderní průmyslovou výrobou, kde se místo spilek používají CK tanky. Po kvašení se pivo přečerpává do ležáckých tanků, kde zraje a dokvašuje při velmi nízkých teplotách minimálně 4 týdny. Odtud se pivo stáčí do sudů nebo přímo z tanku proudí do výčepu a na stůl do Vašich krýglů.¨

Naše pivo není filtrované ani pasterizované, a proto se v něm zachovávají všechny původní výživné látky. Pivo je na první pohled mírně zakalené a méně průzračné než piva filtrovaná, ale právě díky tomu obsahuje výhradně přírodní látky (vysoký obsah vitamínů řady B, cukry, kvasinky atd.). Pivo je hutnější a působí velmi blahodárně na lidský organizmus.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [42%]
2  [25%]
3  [25%]
4  [8%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 2

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK