Jihlava Radniční Ignác 12°


Čerstvý, nefiltrovaný, nepasterizovaný, spodně kvašený ležák plzeňského typu. Je uvařen ze dvou druhů chmele: žateckého poloraného červeňáku a novozélandského chmele. Jeho příprava tradiční technologií dvojího rmutování ve varně, kvašení ve spilce a zrání v ležáckém sklepě dodává pivu jedinečnou a nezapomenutelnou chuť.

Název piva je spojen se jménem kostela sv. Ignáce, který se nachází v sousedství Radničního pivovaru a taktéž se zakladatelem Jezuitského řádu, který v Jihlavě zanechal nesmazatelné historické stopy.

Obsah alkoholu: 4,8%

Složení: český, mnichovský a karamelový slad, žatecký chmel a Nový Zéland Hallertau Aroma, lahodná jihlavská voda, pivovarské kvasnice

Sládek: Jaroslav Dorážka

Obecně můžeme říct, že pivo v Radniční se vaří klasickou technologií dvourmutovým způsobem. Kvašení probíhá v kvasných kádích, tzv. spilkách. To je třeba jeden z hlavních rozdílů mezi tradiční výrobou piva a moderní průmyslovou výrobou, kde se místo spilek používají CK tanky. Po kvašení se pivo přečerpává do ležáckých tanků, kde zraje a dokvašuje při velmi nízkých teplotách minimálně 4 týdny. Odtud se pivo stáčí do sudů nebo přímo z tanku proudí do výčepu a na stůl do Vašich krýglů.

Naše pivo není filtrované ani pasterizované, a proto se v něm zachovávají všechny původní výživné látky. Pivo je na první pohled mírně zakalené a méně průzračné než piva filtrovaná, ale právě díky tomu obsahuje výhradně přírodní látky (vysoký obsah vitamínů řady B, cukry, kvasinky atd.). Pivo je hutnější a působí velmi blahodárně na lidský organizmus.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [44%]
2  [42%]
3  [7%]
4  [4%]
5  [0%]
6  [2%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 1.8

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK