Jihlava Radniční Zikmund 13° polotmané


Čerstvý, nefiltrovaný, nepasterizovaný, spodně kvašený ležák českého typu. Je uvařen ze dvou druhů chmele: žateckého poloraného červeňáku a novozélandského a tří druhů ručně vyráběných ječných sladů: světlého (českého), mnichovského a karamelového. Vaří se tradiční technologií dvojího rmutování. Po kvašení ve spilce je v ležáckém sklepě minimálně po dobu 30 dní. Pivo jedinečné a nezapomenutelné chuti a barvy.

Jméno piva má návaznost na významnou historickou událost v Jihlavě, kterou bylo ukončení husitských válek. Samozřejmě nese jméno významného panovníka Zikmunda, jehož zrzavá kštice připomíná právě barvu tohoto piva.

Obsah alkoholu: 5,5%

Složení: český slad, mnichovský slad, karamelový slad, žatecký chmel, voda, pivovarské kvasnice

Sládek: Jaroslav Dorážka

Obecně můžeme říct, že pivo v Radniční se vaří klasickou technologií dvourmutovým způsobem. Kvašení probíhá v kvasných kádích, tzv. spilkách. To je třeba jeden z hlavních rozdílů mezi tradiční výrobou piva a moderní průmyslovou výrobou, kde se místo spilek používají CK tanky. Po kvašení se pivo přečerpává do ležáckých tanků, kde zraje a dokvašuje při velmi nízkých teplotách minimálně 4 týdny. Odtud se pivo stáčí do sudů nebo přímo z tanku proudí do výčepu a na stůl do Vašich krýglů.

Naše pivo není filtrované ani pasterizované, a proto se v něm zachovávají všechny původní výživné látky. Pivo je na první pohled mírně zakalené a méně průzračné než piva filtrovaná, ale právě díky tomu obsahuje výhradně přírodní látky (vysoký obsah vitamínů řady B, cukry, kvasinky atd.). Pivo je hutnější a působí velmi blahodárně na lidský organizmus.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [55%]
2  [36%]
3  [5%]
4  [5%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 1.59

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK