Slaný Antoš Slánská pšenka 13°


Jedná se o speciální svrchně kvašené pšeničné pivo bavorského typu. K výrobě je použito kromě ječných sladů i sladu pšeničného. Kvašení obstarají speciální svrchní kvasnice, a díky nim můžeme v pivu objevit stopy chuti hřebíčku a banánu. Chmelení je nižší. Pšeničná piva jsou celkově jemnější, velmi pitelná a výtečně „hasí“ žízeň v teplém počasí. Charakteristický je také zákal, vyšší obsah CO2 a hustá trvanlivá pěna. Lehká nakyslost této specialitě opravdu sluší!

Pivovar Antoš (založen v únoru 2010) obnovuje tradici vaření kvalitního slánského piva po 135 letech. Při jeho vaření je použito výhradně nejkvalitnějších domácích surovin, českého chmele z nedaleké žatecké oblasti a vyhlášeného sladu z moravské Hané připravovaného dnes již ojedinělým způsobem sladování na humnech. Pivo je nefiltrované a nepasterované, aby si tak uchovalo své jedinečné vlastnosti „živého“ piva, jak je znali naši předkové.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [50%]
2  [30%]
3  [10%]
4  [0%]
5  [10%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 1.9

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK