Unětická 12° nefiltrované


Vařeno dle reinheitsgebot jen z plzeňského sladu z Kounic s přídavkem barvícího sladu ze sladovny Weyermann (kounická sladovna tyto speciální slady prodává), žateckého chmele a vody z místního řádu.

Únětická dvanáctka je připravovaná na varně postupem, který vychází z teplotních a časových parametrů „českých ležáků“, bez intenzifikačních prvků při rmutování a scezování. Vzhledově je Únětická dvanáctka nazlátlé barvy spíše tmavšího odstínu s bohatou pěnou. Hořkost je výrazná s delším intervalem doznívání. Ve vůni se uplatňuje sladová a chmelová složka. V případě nefiltrovaného piva dominuje pivu vůně kvasničná. Dobré nasycení piva oxidem uhličitým, který přirozeně vzniká kvasným procesem, navíc dává nápoji ostrý říz.

Výroba a filozofie „Naším posláním je vždy vařit poctivé a dobré pivo.“ Únětické pivo vyrábíme z čistě pivovarských surovin, bez jakýchkoliv náhražek a přídavků, konzervačních a stabilizačních prostředků. Naše pivo plně vyhovuje nepsanému zákonu o „čistotě piva“, který je mezi pivovarníky znám jako Reinheitsgebot.Při výrobě používáme pouze suroviny českého původu. Slad je dodáván malou sladovnou – rodinným podnikem, ve kterém je vyráběn tradičním způsobem na humnech, s velkým podílem ruční práce. Chmel pochází ze žatecké oblasti - jde o světoznámý poloraný červeňák, bohatý na látky tříslovinové povahy. Únětické pivo vyrábíme klasickou technologií. Dvourmutový varní postup, individuálně vedené hlavní kvašení a zrání piv – vše je pod neustálou kontrolou našeho vrchního sládka. Na spilce se hlavní kvašení vede v rozmezí teplot, které zajišťují co nejmenší množství vedlejších produktů kvašení. Včasné ukončení hlavního kvasného procesu a uchované extraktivní látky zvyšují plnost piva tzv. chlebnatost.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [46%]
2  [48%]
3  [7%]
4  [0%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 1.61

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK