Budvar 12° kroužkované


Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá určité množství "kroužků". Tím se do piva dodá nová kultura pivovarských kvasinek v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. V transportním obalu (sudy KEG) tak dojde k dalšímu stupni dokvašování piva, které přinese odlišnou senzorickou a biologickou jakost lišící se od tradičního ležáku. Vzniklý kroužkovaný ležák Budweiser Budvar obsahuje živou kulturu kvasinek, má tedy i větší obsah aminokyselin a vitamínů komplexu B. Dále pivo obsahuje vyšší podíl vysokomolekulárních bílkovin, které způsobují vyšší plnost chuti. Říz piva je vyšší až velmi silný, což se příznivě projeví v čerstvější a více osvěživé chuti kroužkovaného ležáku. Znalci jistě také rozpoznají slabou příchuť a vůni piva po kvasnicích. Pěna je bohatá, kompaktní, více stabilní. Barva piva je zlatožlutá, přítomnost kvasinek v pivu způsobuje, že pivo není jiskrné, ale čiré až slabě opalizující. Kroužkovaný ležák se dodává výhradně do vybraných gastronomických objektů, které splňují přísné podmínky pro dozrávání piva v sudech KEG, neboť ty musí před naražením stát v neměnné poloze po dobu nejméně jednoho týdne při teplotě 6 - 8 °C.

Obsah alkoholu: 5,0% obj.

Stupňovitost: 11,9 % hm.

Kvalita a jedinečnost piva Budweiser Budvar je založena na použití nejlepších domácích surovin: nejkvalitnějších hlávek žateckého chmele, vybraného moravského sladu, speciální vlastní kultury kvasinek a panensky čisté vody z 300 metrů hlubokých artéských studní.

Sládci Budějovického Budvaru při vaření piva využívají zkušenosti získávané a předávané po staletí. K výrobě využívají nejmodernější technologie, zároveň však úzkostlivě dbají na dodržování tradičních výrobních postupů, aby byla zachována originální kvalita a nenapodobitelná chuť. Proto kladou velký důraz také na dobu zrání ("ležení") piva, které u prémiového originálního ležáku trvá 90 dní a u speciálního piva Bud Super Strong dokonce 200 dní.

Právě díky kvalitě a originálnímu původu je pivo z Budějovického Budvaru oblíbené a vysoce ceněné na celém světě. V posledních letech získalo například šest medailí na světové soutěži World Quality Selections nebo tituly "Pivo roku" v letech 2001 až 2006, udělované čtenáři nejznámějšího českého pivního časopisu Pivní kurýr. Za vynikající pivo a výborné ekonomické výsledky byl Budějovickému Budvaru v roce 2000 udělen titul Pivo XX. století.

Převzato z www.budvar.cz




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [22%]
2  [27%]
3  [30%]
4  [13%]
5  [4%]
6  [1%]
7  [1%]

Průměrná známka piva je 2.61

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK