Žamberk Nakouřená pšenice 12°


Za pšeničné pivo je považováno takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu.

Pšeničné pivo, tak jak je známe dnes, je charakterizováno světlou až slámovou barvou, vysokou nasyceností a bohatou pěnou. Pšeničné pivo se také převážně prodává nefiltrované.

Vůně pšeničného piva je také velmi odlišná od toho, co je považováno za standard. Jsou v ní cítit kvasnice, mírná kyselost a mnoho rozličných ovocných vůní. U spontánně kvašených pšeničných piv z belgie bývá charakteristická "sezonní" vůně - třeba po švestkách a podobně.

Chuť pšeničných piv bývá dle regionu původu značně rozdílná a kolísá od nakyslé až po trpkou, nasládnou a ovocnou. Vždy se však konzumentovi dostává zajímavé harmonie chuti, jež je dána právě obsahem pšenice a druhem použitých kvasnic a typu kvašení.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [25%]
2  [17%]
3  [25%]
4  [17%]
5  [8%]
6  [0%]
7  [8%]

Průměrná známka piva je 3

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK