Plzeň - U sládka Pašák 12°


Základní suroviny, které v hospodském pivovárku U Sládka používají pro výrobu Plzeňského Pašáka jsou plzeňská voda, slady z hanáckého ječmene a žatecký granulovaný chmel. Plzeňský Pašák je pivo nefiltrované, nepasterované vyráběné klasicky, původním českým osvědčeným postupem. Je silněji chmelené s podílem bílkovin a nezkvašeného extraktu.

Slad šrotují na dvouválcovém šrotovníku, mladinu vaří dekokčně v dvounádobové varně poctivě na dva rmuty. Množství vyrážené mladiny je 200 litrů. Hlavní kvašení probíhá ve spilce v otevřených nerezových kádích studeným spodním kvašením do 10°C asi 1 týden.Používají se kvasinky Saccharomyces cerevisiae kmen H V ležáckém sklepě Plzeňský Pašák dozrává při teplotě do 2°C 1 měsíc.

Pivovar u Sládka je nejmladším z plzeňských pivovárků. Byl otevřen teprve v létě r. 2010.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [31%]
2  [44%]
3  [6%]
4  [13%]
5  [6%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 2.19

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK