G.Schneider und Sohn Aventinus Weizen-Eisbock 26°


Jedná se o nejsilnější pivo jaké jsme kdy v Netopýrovi točili.

Obsah alk. 12%

Složení : voda, 60% pšeničný slad, 40% ječný slad, chmel, kvasnice.

Piva typu Eisbock se vyrábějí z jiných piv zmražením (tenhle Eisbock je z Weizenbocku 18°, který jste mohli v Netopýrovi také ochutnat) tak, že dané pivo se zmrazí na teplotu při které voda v něm obsažená zmrzne (na rozdíl od alkoholu) a ledové krystalky se odstraní. Tento postup se několikrát zopakuje, takže po odebrání vody zůstane velmi silné, hutné pivo.

Toto pivo můžeme považovat za speciál na světové úrovni. Podle tradované historky se toto pivo mělo zrodit vlastně náhodou. Kdysi totiž byly pivovary dva, jeden v Mnichově, který však byl za války vybombardován a neobnoven. Dnes z něj zůstala pivnice. A v zimním období, kdy se pivo převáželo na povozech, se údajně stávalo, že „zamrzlo“. Odstraněním zmrzlých krystalků dojde ke zvýšení stupňovitosti až na neuvěřitelnou cifru 26, a obsah alkoholu je 12 procent. A ačkoliv se jedná o pivo nepasterované, vydrží vám ve sklepě minimálně pět let. Pivem od vůně po doznívání prostupuje alkohol, ale ne ten brutální, jen příjemný, který ve vás vyvolá představy zimy, plápolajícího ohně v krbu a po třetím kousku možná i Ježíška.

Pivovar Schneider - Sohn (Krejčí a syn) se nachází v bavorském Kelheimu a patří se svým výstavem přes 300000 hl piva ročně v rámci Bavorska k těm větším, zaměřuje se pouze na výrobu pšeničného piva a v rámci své velikosti patří dnes k jedněm z mála stále ještě čistě rodinným pivovarům.

Pivovar je dnes velkým moderním podnikem, ze kterého duch postřižin věru opravdu nedýchá, kde vládne nerez a sterilní čistota, který však ale drží klasickou výrobu (vaření na stupňovitost, otevřené kvasné kádě) a především dbá na výběr kvalitních surovin, ať už podzemní pramenité vody, chmele ze známé oblasti Hallertau a domácích sladů (používá se 60% pšeničného a 40% ječného).




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [81%]
2  [7%]
3  [11%]
4  [0%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 1.3

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK