Sentický Kvasar 15°


Tohle pivečko pochází ze Sentic. Je to světlé speciální nefiltrované pivo s přídavkem medu v původní mladině.

Obsah alk. 6,0%obj.

Sentická 15° získává po celou dobu své existence spoustu ocenění na různých soutěžích. Naposledy zvítězilo na největší soutěži minipivovarů u nás Jarní Cena Českých Sládků 2011 (v březnu) ve Zvíkově v kategorii Světlý speciál.

Sentické medové pivo Kvasar je vyráběno klasickou pivovarnickou technologií tzv. spodního kvašení. V průběhu dozrávání je do něho přidáván studenou cestou pravý včelí med. Znamená to, že všechny zdraví prospěšné látky v medu obsažené, zůstávají po celou dobu trvanlivosti v plné své aktivní formě. Cukry v medu obsažené se v průběhu dokvašení mění na alkohol a kysličník uhličitý.

Sedlina v pivu je tvořena kvasnými mikroorganismy, které obsahují B vitamíny. Sedlina v pivu odpovídá normě a je typická pro pravá nefiltrovaná piva. Dnešní nefiltrovaná piva navazují na dávné tradice piv našich předků, jsou pro svoji plnost chuti a přítomnost kvasinek stále více vyhledávána. Sentický Kvasar navíc ještě obsahuje med a tak se stal nejen dobrým mokem, ale i zdraví prospěšným nápojem. Od mládí pan Jelínek včelařil a věděl, že se z medu dělá lahodný nápoj zvaný medovina, která byla od nepaměti uznávaným léčivým nápojem. Napadlo ho přidávat do kvasící mladiny med a pozorovat jak se to projeví na výsledné chuti. Pivo dostávalo jemnější, plnější a sladší chuť. Výsledná chuť záležela na množství přidaného medu. Snahou pana Jelínka bylo vyrobit pivo, které svojí chutí stále patří mezi piva plzeňského a českého typu, ale jsou odlišné svou charakteristickou podobou. Piva s výraznou medovou příchutí se již vzdalují tomuto záměru a nepatří mezi piva českého charakteru.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [73%]
2  [10%]
3  [3%]
4  [8%]
5  [1%]
6  [1%]
7  [3%]

Průměrná známka piva je 1.69

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK