Broumy Matuška Weizenbock 16°


Silnější verze pšeničného piva s tím, že jsou zde použity i pražené slady, které dodávají medovou barvu, ale i intenzivní sladovou chuť. Tekutý chléb v pravém smyslu slova. S tímto pivem ochutnáte historii. Weizenbock se vařil již ve středověku v klášterech, kde byl v období půstu jediným povoleným zdrojem energie a dobré nálady. Odtud pojem „ tekutý chléb“. My na půst nečekáme a Weizenbocka vaříme dle nás a Vás.

Druh : bavorský Weizenbock

Barva : medová s kvasnicovým zákalem

Vůně : ovocná, chlebnatá

Chuť : lahodná sladová a ovocná s hřebíčkovými odstíny, vyšší říz

Hořkost : nízká

Obsah alkoholu : 6,8% obj.

Slad : český plzeňský, pšeničný, karamelový, karapils

Chmel : cz žatecký + cz premiant

Kvasnice : bavorské svrchního kvašení

Pivo Matuška vyrábíme řemeslnou cestou bez filtrace a pasterizace. Pivo si díky tomu uchovává vlastnosti čerstvého piva točeného přímo z pivního sklepa. Na vaření piva nepoužíváme cukr, sirupy ani chmelový extrakt. V našem pivu zůstávají ve větší či menší míře pivovarské kvasinky, které obsahují vitamíny řady B a další zdraví prospěšné látky. Pivo vyrábíme pouze z pitné vody, sladu, chmelu a pivovarských kvasinek. Pivo vaříme dekokčním rmutovacím způsobem, který dává plnější chlebnatá piva. Tento způsob vaření je náročný na čas a tepelnou energii.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [87%]
2  [13%]
3  [0%]
4  [0%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 1.13

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK