Sentický Kvasar 13° tmavé


Pivo pochází ze Sentic. Je to speciální tmavé nefiltrované pivo s prídavkem medu v původní mladine.

Obsah alk. 5,1%obj.

Sentické medové pivo Kvasar je vyrábeno klasickou pivovarnickou technologií tzv. spodního kvašení. V prubehu dozrávání je do neho pridáván studenou cestou pravý vcelí med. Znamenáto, že všechny zdraví prospešné látky v medu obsažené, zustávají po celou dobu trvanlivosti v plné své aktivní forme. Cukry v medu obsažené se v prubehu dokvašení mení na alkohol a kyslicník uhlicitý.

Sedlina v pivu je tvorena kvasnými mikroorganismy, které obsahují B vitamíny. Sedlina v pivu odpovídá norme a je typický pro pravá nefiltrovaná piva.

Dnešní nefiltrovaná piva navazují na dávné tradice piv našich predku, jsou pro svoji plnost chuti a prítomnost kvasinek stále více vyhledávána. Senticý Kvasar navíc ješte obsahuje med a tak se stal nejen dobrým mokem, ale i zdraví prospešným nápojem.

Od mládí pan Jelínek vcelaril a vedel, že se z medu delá lahodný nápoj zvaný medovina, která byla od nepameti uznávaným lécivým nápojem. Napadlo ho pridávat do kvasící mladiny med a pozorovat jak se to projeví na výsledné chuti. Pivo dostávalo jemnejší, plnejší a sladší chut. Výsledná chut záležela na množství pridaného medu. Snahou pana Jelínka bylo vyrobit pivo, které svojí chutí stále patrí mezi piva plzenského a ceského typu, ale jsou odlišné svou charakteristickou podobou. Piva s výraznou medovou príchutí se již vzdalují tomuto zámeru a nepatrí mezi piva ceského charakteru.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [44%]
2  [23%]
3  [12%]
4  [16%]
5  [2%]
6  [1%]
7  [2%]

Průměrná známka piva je 2.2

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK