Rychnovská Kněžna 12°


Tohle pivečko vaří Městský Podorlický pivovar v Rychnově nad Kněžnou.

Klasický světlý ležák českého typu, vařený podle původní receptury sládka Jana Mikše z 30. let minulého století, který byl distribuován do obchodní sítě do roku 1961 pod názvem 12st. Rychnovský ležák.

Pivo se vyznačuje výraznější hořkostí, plnější chutí a ostrým řízem. Výroba vychází z nejlepších pivovarských surovin a osvědčeného kmene pivovarských kvasinek.

Delší doba ležení a zrání piva v ležáckých tancích dodává nápoji potřebné harmonizující složky.

Obsah alkoholu je vyšší jak cca 5,2%.

Všechna piva našeho sortimentu jsou charakteristická tím, že jsou nefiltrovaná, připravovaná z čistých pivovarských surovin, bez konzervačních či stabilizačních prostředků a přídavků náhražek (rýže, kukuřice, cukr). Naše piva splňují podmínky vyspělých pivních evropských velmocí o čistotě piva známých pod názvem „Reinheitsgebot“ ( piva vyrobená z klasických surovin).

Námi používané suroviny jsou ryze české provenience. Slad odebíráme z malokapacitní sladovny v Dobrušce, kde je vyráběn tradičním způsobem s převažující mírou ruční práce, což zaručuje jeho vysokou kvalitu. Chmel odebíráme ze světoznámé žatecké oblasti. Voda, tvořící 90% objemu piva je z hloubkového vrtu RK1 z obce Slemeno, v Podhůří Orlických hor, která patří mezi nejméně ekologicky narušené v ČR.

Proces výroby piva – pivo přichází na svět postupně přes varnu, hlavní kvašení na spilce a zrání v ležáckých tancích. Přítomnost pivovarských kvasinek dává našim pivům nezaměnitelný charakter jak ve vůni, tak v barvě.Při vaření piva používáme recepty, podle kterých pivo vařil pan Jan Mikš, sládek a majitel bývalého Podorlického pivovaru od roku 1918 do znárodnění v roce 1948.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [71%]
2  [21%]
3  [0%]
4  [0%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [7%]

Průměrná známka piva je 1.64

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK