Malý Rohozec Skalák 12° Premium


Pivečko je vařeno v pivovárku Rohozec, který patří od roku 2004 Svijanskému pivovaru. Malý Rohozec je malá obec ležící jen několik kilometrů severně od Turnova.

obsah alkoholu: 5,3 %

Plná chuť a příjemná hořkost je cítit v každém doušku. Optimální pro vzácné okamžiky pohody a klidu.

Na výrobu piva se používají 3 základní suroviny: voda, slad a chmel.Vodu má pivovar vlastní ze studní ve Vazoveckém údolí. Slad se nakupuje ze sladoven v okolí a chmel se používá žatecký.

Základní technologické operace probíhají na varně, spilce, sklepu a stáčírně. Na varně se slad rozemele, smísí s vodou a postupně se ohřívá tak, aby se aktivovaly enzymy – biokatalyzátory, které přemění škrob na zkvasitelné jednodušší cukry. Ječné pluchy se odstraní scezováním a prodávají se jako mláto. Roztok cukrů (sladina) se vaří s chmelem a vznikne mladina. Odstraní se hořké kaly, mladina se ochladí na zákvasnou teplotu cca 7 °C a vede se do spilky, kde se zakvasí kvasnicemi a kvasí v otevřených kádích asi 7-10 dní při teplotě do 10 °C. Vznikne tak mladé pivo. Mladé pivo ze spilky se přečerpá do ležáckých tanků (sudování). V ležáckých tancích zraje, dokvašuje a při tom se CO2 již nemůže uvolňovat jako ve spilce, ale zůstává v ležáckém tanku, a tak se pivo sytí a získává patřičný říz. V ležáckých tancích pivo dozrává až 2 měsíce při teplotě max. 4 °C. Hotové pivo se potom zfiltruje do přetlačných tanků. Zfiltrované čisté pivo se stáčí do sudů – KEGů – nebo do lahví.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [29%]
2  [21%]
3  [33%]
4  [17%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 2.38

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK