Bon 14° tmavé


Tohle pivečko obsadilo na letošních 20. Jubilejních reprezentačních slavnostech piva v Táboře vynikající 3.místo v kategorii Tmavé speciální.

Pivo je hutné, plné v ústech s vyšším řízem. Barva přechází od tmavohnědé po rubínovou s krémovou hustou pěnou. Ve vůni cítíte směs karamelu, pražení a méně tradičně i výrazného chmele. Totéž již po napití cítíte v ústech. Toto pivo je přijímáno i mnohými vyznavači světlých ležáků díky výraznější chmelové chuti.

BON tmavý ležák - stupňovitost minimálně 14,2% EPM, alkohol 5,2-5,4% objemových, nefiltrované

Pivo BON se vaří podle historického zákona o čistotě piva z roku 1516, dle kterého v pivu může být jen voda, slad, chmel a kvasnice.

Postup výroby přírodního piva BON:

Základním předpokladem úspěchu piva BON mimo kvalitního zařízení, zkušeného sládka a obsluhy je především dodržení tradičních technologických postupů, hygieny a čistoty.

Suroviny:Pivo BON je postaveno na velmi pečlivém výběru vstupních surovin výhradně přírodního charakteru.

• vlastní zdroj vody, který je svým složením velmi vhodný na výrobu piva českého typu

• chmel používáme výhradně Žatecký poloranný červeňák a to jak v prvním chmelení (jemná, ale výrazná harmonická hořkost), tak i v druhém (krásné jemné aroma)

• slad odebíráme kvalitní z Moravské oblasti

• kvasnice spodního kvašení typu H, které jsou ideální pro klasický výrobní postup

• kyselý slad používáme pro úpravu PH vody, jako jedni z mála nepoužíváme pro úpravu vody kyseliny, ale přírodní produkt!

Pivo BON splňuje všechny nároky na kvalitu a chuť tradičního ležáku českého typu. Je dobré a zdravé!




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [23%]
2  [23%]
3  [54%]
4  [0%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 2.31

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK