Bon 13° polotmavé


Pivo BON se vaří podle historického zákona o čistotě piva z roku 1516, dle kterého v pivu může být jen voda, slad, chmel a kvasnice. Tuto zásadu většina průmyslových pivovarů již opustila ve snaze šetřit suroviny. Pro maximální zisky jsou dnes přidávány do piva náhražky sladu, stabilizátory, barviva. Jsou zkracovány technologické lhůty, uměle se dosycují CO2 apod.

Postup výroby přírodního piva BON:

Základním předpokladem úspěchu piva BON mimo kvalitního zařízení, zkušeného sládka a obsluhy je především dodržení tradičních technologických postupů, hygieny a čistoty.

Suroviny:Pivo BON je postaveno na velmi pečlivém výběru vstupních surovin výhradně přírodního charakteru.

• vlastní zdroj vody, který je svým složením velmi vhodný na výrobu piva českého typu

• chmel používáme výhradně Žatecký poloranný červeňák a to jak v prvním chmelení (jemná, ale výrazná harmonická hořkost), tak i v druhém (krásné jemné aroma)

• slad odebíráme kvalitní z Moravské oblasti

• kvasnice spodního kvašení typu H, které jsou ideální pro klasický výrobní postup

• kyselý slad používáme pro úpravu PH vody, jako jedni z mála nepoužíváme pro úpravu vody kyseliny, ale přírodní produkt!

Pivo BON splňuje všechny nároky na kvalitu a chuť tradičního ležáku českého typu. Je dobré a zdravé!




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [36%]
2  [64%]
3  [0%]
4  [0%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 1.64

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK