Bon 12° kvasnicové


Pivo je hutné, plné v ústech s vyšším řízem. Nejprve se projevuje harmonicky sladěná jemnost po velmi dlouhém ležení. Poté přejde ve výraznou hořkost, jež zůstává ještě dlouho v doznění a láká k dalšímu napití.

BON světlý ležák - stupňovitost minimálně 12,4% EPM, alkohol 4,8-5,1% objemových, nefiltrované.

Pivo BON se vaří podle historického zákona o čistotě piva z roku 1516, dle kterého v pivu může být jen voda, slad, chmel a kvasnice.

Postup výroby přírodního piva BON:

Základním předpokladem úspěchu piva BON mimo kvalitního zařízení, zkušeného sládka a obsluhy je především dodržení tradičních technologických postupů, hygieny a čistoty.

Suroviny:Pivo BON je postaveno na velmi pečlivém výběru vstupních surovin výhradně přírodního charakteru.

• vlastní zdroj vody, který je svým složením velmi vhodný na výrobu piva českého typu

• chmel používáme výhradně Žatecký poloranný červeňák a to jak v prvním chmelení (jemná, ale výrazná harmonická hořkost), tak i v druhém (krásné jemné aroma)

• slad odebíráme kvalitní z Moravské oblasti

• kvasnice spodního kvašení typu H, které jsou ideální pro klasický výrobní postup

• kyselý slad používáme pro úpravu PH vody, jako jedni z mála nepoužíváme pro úpravu vody kyseliny, ale přírodní produkt!

Pivo BON splňuje všechny nároky na kvalitu a chuť tradičního ležáku českého typu. Je dobré a zdravé!




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [57%]
2  [43%]
3  [0%]
4  [0%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 1.43

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK