Harrach 14° kouřový speciál


Spodně kvašený světlý speciál z nakuřovaného sladu.

Tradiční bavorský pivní speciál vařený v Jelínkově vile.

Pokud se v České republice stočí diskuse u piva na zahraniční značky, většinou se dostaví slova opovržení a hany. Přesto se najde výjimka, kterou čeští pivaři přijímají kladně – Bavorsko.

Čím se kouřové pivo či nakuřované neboli Rauchbier vyznačuje? Pro vysvětlení musíme o čtyři století zpět. Pivovarnictví tehdy nebylo žádnou exaktní vědou, namočený ječmen se prostě usušil buď na vzduchu za pomoci slunečních paprsků, nebo na přímém ohni. Z ohně nasál slad kouř, který se přenesl i na chuť piva. Metodou pokus – omyl se favorizovaným topivem stalo dřevo a sláma.

Ať už bylo topivo jakékoliv, vždy to mělo za následek tmavší barvu sladu a kouřové složky v chuti. Dnes se používá k nakuřování sladů bukové dřevo.

Obsah alkoholu : 6,2%

Složení : voda, rauchmalz - nakuřovaný slad, bavorský slad, plzeňský slad, barevný slad, chmelový extrakt, granulovaný chmel sládek, granulovaný chmel žatecký poloraný červeňák, kvasnice V 96.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [33%]
2  [26%]
3  [33%]
4  [0%]
5  [2%]
6  [2%]
7  [5%]

Průměrná známka piva je 2.4

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK