Chotěboř Prémium 12°


Pivovar Chotěboř je moderní pivovar, který s produkcí piva začíná v roce 2009. Je to pivovar nezatížený historií, který výrobu piva staví na tradiční technologii vaření piva při využití moderních prvků řízení technologických procesů.

V Chotěboři postavili pivovar na zelené louce . Je to první nový průmyslový pivovar za posledních 40 let v celém Česku. Poslední průmyslový pivovar postavený na zelené louce totiž vznikl v roce 1970 v Nošovicích. Od té doby u nás větší pivovary jen zanikají.

Obsah alkoholu 5,1obj.

Světlý ležák obdařený příjemnou vůní, vyrovnanou chutí chmelu a sladu, s krátkým osvěžujícím nahořklým dozvukem. Je vařený podle staré české tradice, má zlatavou barvu a hustou pěnu. Je určen pro opravdové labužníky a příznivce tradiční české „dvanáctky“, k přátelskému posezení a k různým společenským a kulturním akcím.

Pivo Chotěboř se vaří ve dvounádobové nerezové varně dvourmutovým dekokčním způsobem (povařováním rmutů) a 90 minutovým chmelovarem. Pro výrobu se využívá výhradně moravský slad, žatecký granulovaný chmel a kvalitní pramenitá voda z Českomoravské vrchoviny.

Nepoužívají se sladové náhražky, chmelové extrakty a různé jiné chemické antioxidanty. Po uvaření mladiny a jejím následném ochlazení mladina kvasí v otevřených nerezových kádích při maximální teplotě 10,5°C po dobu 10 – 13 dní podle druhu vyráběného piva. Pak následuje dokvašování v klasických smaltovaných ležáckých tancích po dobu min. 30 – 90 dnů při teplotě 2°C.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [41%]
2  [35%]
3  [7%]
4  [4%]
5  [4%]
6  [6%]
7  [4%]

Průměrná známka piva je 2.26

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK