Harrach 12° kouřové


Tradiční bavorské pivo poprvé v Malostranském rukodělném pivovaru!

Pokud se v Česku diskuse u piva stočí na zahraniční značky, většinou se dostaví slova opovržení a hany. Přesto se najde výjimka, kterou čeští pivaři přijímají kladně - Bavorsko.

Čím se kouřové pivo - rauchbier vyznačuje? Pro vysvětlení musíme o čtyři století zpět. Pivovarnictví tehdy nebylo žádnou exaktní vědou. Namočený ječmen se prostě usušil buď na vzduchu za pomoci síly slunečních paprsků nebo na přímém ohni. Proto nasál slad kouř, který se přenesl i na chuť piva. Metodou pokus - omyl se favorizovaným topivem stalo dřevo a sláma. Ať už bylo topivo jakékoliv, vždy to mělo za následek tmavší barvu sladu a kouřové složky v chuti. Dnes se používá k nakuřování sladů kvalitní bukové dřevo. Speciální nakouřený slad pro tuto várku piva byl pořízen ze sladovny Weyermann v německém Bambergu.




Jak se vám tohle pivo u nás libilo? Zde jsou výsledky Vašeho hlasování (Stupnice 1 (nejlepší) - 7 (nejhorší)):

1  [57%]
2  [29%]
3  [14%]
4  [0%]
5  [0%]
6  [0%]
7  [0%]

Průměrná známka piva je 1.57

Pokud chcete hlasovat pro pivo, které se zrovna čepuje, naleznete jej i s hlasováním v panelu napravo. Pro návrat na seznam piv, která se u nás čepovala klikněte zde





























© 2006 - 2012 MCK